Datum
20/01/2019

 

Locatie
Gemeentelijke sporthal "Steuren Ambacht" Steuren Ambacht 2 , 8860 Lendelede

 

Deelnemende Samoerai judoka's

Dearme Delanghe

Jules Wygaerts

Wout Roman

Mohamed El Amrite

Naïm Haouel

Erwann Legrand

Nouri Camerlynck

Ayoub Hamdi

Arno Vancauwenberghe

Arne De Donder

Datum
19/01/2019

 

Locatie
Gemeentelijke sporthal "Steuren Ambacht" Steuren Ambacht 2 , 8860 Lendelede

 

Deelnemers Samoerai:

Nils Verkest

Seppe De Rooze

 

 

 

Het bestuur en de trainers wensen al de leden en hun dierbaren een gelukkig, sportief en vooral een gezond 2019

Ook dit jaar nemen onze jeugd judoka's deel aan het provinciaal kampioenschap te Aalter op 2/2/2019

meer info op https://events.vjf.be/evenementen/info/2V7GM2D

De deelnemende Samoerai judoka's zijn:

Berne De Donder 

Wout Roman 

Omar Jannene 

Camerlynck Nouri

Erwann Legrand 

Haouel Naïm 

Arno Vancauwenberghe

Islam Khusaev

Succes!!!!!!

 

De laatste training van onze masters van dit jaar zit er op.

Elke vrijdagavond om 19.30 beoefenen de masters de judosport op hun niveau en kunnen.

Meer informatie kan u bekomen in de dojo of een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leuk voor ouders die kinderen hebben bij onze club en de sport ook willen leren kennen, om die reden noemen we ze ook wel het oudercomité van de Samoerai.

 

Samoerai Ronse was met 4 judoka’s goed vertegenwoordigd op de 5e Open Bekers van Gent. In de voormiddag kwamen Arno & Omar (U18) aan de beurt. Eerst was het aan Omar. Zijn eerste twee kampen moest hij het onderspit delven aan twee geduchte tegenstanders. De derde kamp verloor hij na een blessure aan zijn bovenarm. Omar behoorde niet tot de eerste twee van zijn poule en werd dus uitgeschakeld. Ook Arno had het zwaar te verduren in zijn poule. Hij verloor zijn eerste kamp van een ervaren wedstrijdjudoka. Tijdens zijn tweede kamp heeft Arno zich goed herpakt maar verloor toch met twee maal waza-ari. Arno werd uitgeschakeld na het verliezen van zijn derde kamp.

In de namiddag kwamen Nouri en Naïm op de mat. Zowel Nouri als Naïm wonnen hun eerste twee kampen vlotjes. Naïm stond zijn derde kamp voor met waza-ari maar liet zich toch nog verrassen met 2 maal waza-ari tegen. Ook Nouri verloor zijn derde kamp, dit met 1 waza-ari tegen. Beide kwamen als sterksten uit hun poule en mochten door naar de volgende ronde. Nouri was gewaagd aan zijn eerste tegenstander maar liet zich verrassen met een houdgreep. Hij mocht niet herkansen. Naïm hield goed stand tegen zijn volgende tegenstander maar verloor uiteindelijk toch zijn wedstrijd. Tijdens de herkansing verloor Naïm opnieuw waardoor hij werd uitgeschakeld.

Iedereen heeft die dag zeer goed gevochten, ik heb enkele mooie technieken gezien! Trots op onze samoerai’s! Volgend jaar staan we er terug en nemen we medailles mee naar huis.

 

Verslag: Arne

 Onze jonge ploeg trok op zondag 25/11 naar de Topsporthal in Gent voor de 2e dag van de interclub. Er stonden ons nog 4 ploegen te wachten.

 

De eerste wedstrijd tegen het sterke Koksijde (latere 2e) schudde de ploeg direct wakker.

 

6-0 verlies

 

Tegen Lichtervelde ging het een stuk beter en zat er net geen gelijkspel in.

 

4-2 verlies

 

Daarna was Merelbeke aan de beurt. Iedereen toonde mooi judo en dat was ook te zien aan de uitslag.

 

3-3 gelijk

 

Tot slot de confrontatie met Top Judo Antwerpen. Onze ploeg was zeker aan hen gewaagd. Na gelijk opgaande kampen trok Antwerpen toch aan het langste eind. De uitslag kon er anders uitgezien hebben.

 

5-1 verlies

 

Onze club eindigt op de 9e (laatste) plaats, wat betekent dat we volgend jaar in 2e afdeling aantreden. Ondanks onze hechte groep en een paar mooie individuele overwinningen moeten we besluiten dat 1e afdeling nog te zwaar is voor onze jonge samoerai’s.

 

Bedankt aan de coaches en supporters ter plaatse.

 

Verslag: Berne & Arne 

1 december 2018, het was weer zover. Het 50ste clubkampioenschap van Samoerai Ronse.

De opkomst van de judoka's was hoog en de wedstrijden werden onder leiding van Shannen opgesteld, een niet eenvoudige taak en een dank van de gehele club.

Onze oudere judoka's en trainers onder leiding van onze VJF scheidsrechter Jarne leidden de wedstrijden in goede banen.

Ook onze masters droegen hun steentje bij in de organisatie van het clubkampioenschap. Op die manier werd alles een stuk eenvoudiger.

Iedere judoka kreeg na afloop een t-shirt en een medaille.

Voor de judoka met mooiste ippon, inzet en vooruitgang werd zowel voor de jongens als de meisjes een beker geschonken door prominenten zoals Herman Decroo,

Joris Vandenhoucke,Jan Foulon,Ignace Michaux,Aaron Demeulemeester,Luc Dupont,Tom Deputter,Gilbert Himpe en de familie Hart.

                            

 

 

 

 

Verleden jaar haalden we nog een 2de plaats in de tweede afdeling met onze jonge ploeg.

Met de redenering van een jonge ploeg die nog wat meer wedstrijdervaring moet krijgen, keken we op termijn uit naar de 1 ste plaats in de tweede afdeling om zo later aan te treden in de eerste afdeling.

Het lot besliste er echter anders over, door het wegvallen van enkele ploegen in de eerste afdeling moest onze jonge ploeg nu reeds optreden in de eerste afdeling.

Dat we het dit jaar moeilijk gingen krijgen was dan ook geen geheim.

De eerste dag bleek het niet eenvoudig te worden en hadden het onze Samoerai judoka's het moeilijk. 

We zagen heel mooi judo en ippons van onze toppers in de ploeg, maar helaas hebben we op dag één gezien dat er naar de toekomst nog extra inspanningen nodig zijn.

 

Nu is het uitkijken naar de tweede wedstrijddag in Gent op 25/11/2018