Samoerai Ronse was met 4 judoka’s goed vertegenwoordigd op de 5e Open Bekers van Gent. In de voormiddag kwamen Arno & Omar (U18) aan de beurt. Eerst was het aan Omar. Zijn eerste twee kampen moest hij het onderspit delven aan twee geduchte tegenstanders. De derde kamp verloor hij na een blessure aan zijn bovenarm. Omar behoorde niet tot de eerste twee van zijn poule en werd dus uitgeschakeld. Ook Arno had het zwaar te verduren in zijn poule. Hij verloor zijn eerste kamp van een ervaren wedstrijdjudoka. Tijdens zijn tweede kamp heeft Arno zich goed herpakt maar verloor toch met twee maal waza-ari. Arno werd uitgeschakeld na het verliezen van zijn derde kamp.

In de namiddag kwamen Nouri en Naïm op de mat. Zowel Nouri als Naïm wonnen hun eerste twee kampen vlotjes. Naïm stond zijn derde kamp voor met waza-ari maar liet zich toch nog verrassen met 2 maal waza-ari tegen. Ook Nouri verloor zijn derde kamp, dit met 1 waza-ari tegen. Beide kwamen als sterksten uit hun poule en mochten door naar de volgende ronde. Nouri was gewaagd aan zijn eerste tegenstander maar liet zich verrassen met een houdgreep. Hij mocht niet herkansen. Naïm hield goed stand tegen zijn volgende tegenstander maar verloor uiteindelijk toch zijn wedstrijd. Tijdens de herkansing verloor Naïm opnieuw waardoor hij werd uitgeschakeld.

Iedereen heeft die dag zeer goed gevochten, ik heb enkele mooie technieken gezien! Trots op onze samoerai’s! Volgend jaar staan we er terug en nemen we medailles mee naar huis.

 

Verslag: Arne

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen